Automate your Marketing
with Womplify




 
Akramin Hariri Photography

By: akramin Hariri

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Thursday, 8-Jul-2010 00:57 Email | Share | | Bookmark
Majlis bertandang Ridhwan & Fazidah

Majlis bertandang ridhwan nordin & fazidah
Majlis bertandang ridhwan nordin & fazidah
Majlis bertandang ridhwan nordin & fazidah
View all 5 photos...
Majlis perkahwinan (bertandang sebenarnya) my ex campus mate UiTM Melaka, Ridhwan Nordin & his wife Fazidah.. Perkahwinan kedua2 pensyarah ini berlangsung di Seremban, Negeri Sembilan pada 19 Jun lepas..







Monday, 1-Feb-2010 20:24 Email | Share | | Bookmark
gambar2 kawen zaman filem (2002-2005)

 
 
 
View all 10 photos...
Dah setahun aku x update fotopages ni...
Rupanya ada jugak yg ngikot.. terharu aku..

Kali ni aku nk share dgn korang karya2 lama aku..
Bukan aku xda karya2 terkini.. heheh..
Ada je, tp maleh nk upload je.. Aku pn da ada flickr lak skrg.. Jd fotopages ni d anak tirikan lak.. (mcm la flickr rajin upload)
Bak kata Adan (hasanuddin), fotografer ni ada 2 jenis..
1.fotografer bising
2.fotografer senyap..
aku kategorikan aku ni number dua..

Ni gmbar2 wedding zaman aku baru bergiat.. Yakni, zaman sebelum digital bermaharaja lela cm skrg.. Zaman gagah + susah + berdikari + guna ilmu sepenuhnya = Zaman filem..!! Zaman ni ada la beberapa kerat panggil aku buat job wedding (x byk, ada la 4-5-6 kot).. Chargingnye? ikot roll.. yg aku igt last skali rm150 per roll

Aku rse, kalo xda digital, x ramai yg nk jd fotografer skrg nih..
Mmg agk payah..
Zaman ni tips2 nya:
- shoot kena ambik langkah selamat
- pastikan terang
- kalo rse2 xleh bounce & jauh, direct je
- pastikan filem cukup (kalo da 30 tu, ready kan filem baru)
- kalau malam, pakai lak filem 200 je, tembak direct je la
- shoot bila agk2 yg penting je (candid d minima kan)
- deal dgn kedai yg print, kasi terang sket kalo gelap2 tu
- kalu yg x jd 2-3 tu, buang.. jgn bg client

p/s: kalo gatal2 nk try filem, gunala tips tu.. nikon film f65 aku ada je lg..!

















Saturday, 17-Jan-2009 00:26 Email | Share | | Bookmark
Wedding Aizudin & Azwa

 
 
 
View all 23 photos...
Walimah & Majlis menyambut menantu, Aizudin & Azwa di Dewan Kompleks Kejiranan Presint 9, Putrajaya, pada 28 Disember 2008 lalu

Aizudin, my ex campus mate di Universiti Tenaga Nasional, Bangi dulu. Kitorang sama batch, sama intake, sama berpersatuan & pernah seusrah bersama. Malangnya jodoh aku di Uniten x panjang

Majlis rumah perempuan berlangsung seminggu sebelumnya di kampung halaman Pn.Azwa di Perlis. Sekali lagi malangnya aku x dapat nak hadirkan diri utk shoot di Perlis sbb dah ada orang lain booked di Perak.. Maaf la din, w/pn dijemput utk cover di sana.

& aku rasa beruntung dapat hadir & cover shooting kenduri Din ni sebab dapat jumpa geng2 & kawan2 lama di Uniten dlu. Dan lagi satu, dapat lagi kembangkan network bisnes lg...

Anyway, mabruuk pada Aizudin & Azwa























Monday, 5-Jan-2009 06:45 Email | Share | | Bookmark
Wedding Syahir & Farrah Waheeda

 
 
 
View all 5 photos...
Walimah & Majlis menyambut menantu Syahir & Farrah Waheeda di Rantau, Negeri Sembilan

Majlisnya sederhana, tapi meriah. Alasannya, semua org kampung turun sama2 bergotong-royong... Syahir ni kawan aku masa di UiTM Melaka..
Anak kedua terakhir.. So, ramai la abg & akak & ipar nya tolong sama.. tu yang membuatkan meriahnya..

Yang best buat di kampung, rumah2 nya pn kampung.. jadi best nk explore benda2 baru utk shooting..


tahniah Syahir..
















Monday, 5-Jan-2009 05:07 Email | Share | | Bookmark
Albumzz..............~

custom 01
custom 02
custom 03
View all 8 photos...
Salam....

Utk post kalini, aku nk post kn contoh2 album yang aku offer atau aku penah buat utk wedding job...
Sebab ada yang x paham, apo deh sticky album, apo deh customade album..
Yang custom album tu size dia dalam 8" x 12"... Biasa aku buat dlm 20-22 pages skali layout design & editing baik punye.. Texture laminating..
So, roughly, ni la rupa nye ye..




custom albums















sticky albums









[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net